ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. 2021

0
656

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αίγιο, 18 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΣΣΔΕ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. προκηρύσσει το Διασυλλογικό κύπελλο Ελλάδος για το 2021.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία της ΕΣΣΔΕ με μία ομάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ημέρες και ώρες των αγώνων ορίζονται :
1ος γύρος, Κυριακή 07 / 11 / 2021, ώρα 11.00
2ος γύρος, Κυριακή 14 / 11 / 2021,ώρα 11.00
3ος γύρος, Σάββατο 20 / 11 / 2021, ώρα 11.00
ΤΕΛΙΚΟΣ, Κυριακή 21 / 11 / 2021, ώρα 11.00

Η Ε.Σ.Σ.Δ.Ε. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ
Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Ι. κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Ι. πριν την έναρξη των αγώνων.

Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό ή αλλοδαπό σκακιστή η δήλωση του οποίου θα γίνεται μέχρι την 03/11/2021.
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΟ (8/7/2000) ορίζονται παράβολα συμμετοχής ανά αγωνιστική περίοδο, για τους αλλοδαπούς μη κοινοτικούς σκακιστές που υπάγονται στην παραπάνω παράγραφο σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησής τους στους διεθνείς πίνακες της FIDE ως εξής:

ΕΛΟ FIDE ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Μέχρι 2400 90 Euro
2401-2500 120 Euro
2501-2600 150 Euro
2601-2700 180 Euro
2701-2800 210 Euro
κ.ο.κ.

Του παραπάνω παραβόλου εξαιρούνται οι αλλοδαποί που σύμφωνα με τους πίνακες της FIDE ανήκουν στην δύναμη της Ε.Σ.Ο. και αγωνίζονται με την Ελληνική σημαία.
Μη εμπρόθεσμη καταβολή του παραβόλου αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής του αλλοδαπού σκακιστή.
Η συμμετοχή σε ομαδικούς αγώνες αλλοδαπών σκακιστών κοινοτικών ή μη δεσμεύει τα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις της ΕΣΟ.
ΧΡΩΜΑΤΑ
Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και 30 λεπτά ακόμα για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30″) χρόνου σκέψης.
Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
Σκακιστής-στρια που δεν προσέλθει εντός 30 λεπτών από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων μηδενίζεται.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 30 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Στον πρώτο γύρο οι ομάδες “εντός έδρας” καθορίζονται με κλήρωση. Στους επόμενους γύρους ακολουθείται διαδικασία εξισορρόπησης χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα όπως στο Ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ίδιας διαδοχής χρωμάτων διενεργείται κλήρωση.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Η ομάδα που προκρίθηκε στον επόμενο γύρο πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιήσει με έγγραφο ή e-mail στον διευθυντή αγώνων το αποτέλεσμα του αγώνα ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Παράλειψη τέτοιας έγγραφης ειδοποίησης αποτελεί ΛΟΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ από την κλήρωση του επόμενου γύρου.

Ο τελικός νικητής ανακηρύσσεται κυπελλούχος ΕΣΣΔΕ και θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαραζ την Κυριακή 28/11/2021 μια εκ των 4 προκριμένων ομάδων την ΕΣΣΝΑ.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ
Η κλήρωση του πρώτου γύρου θα γίνει την Δευτέρα 01/11/2021 και ώρα 21.00 στα γραφεία της ΕΣΣΔΕ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Οι διαιτητές θα ορίζονται από το γηπεδούχο σωματείο το οποίο φέρνει την αποκλειστική ευθύνη της αμοιβής τους.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗ.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενάντια σε απόφαση Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ε.Σ.Ο. και κατατίθεται ΕΓΓΡΑΦΩΣ στον διευθυντή αγώνων μαζί με παράβολο 90 €. Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται.
Επιτροπή ενστάσεων θα οριστεί με την κλήρωση.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ / ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Διευθυντής Αγώνων: Σπηλιόπουλος Αλέξιος
Ο επικεφαλής διαιτητής θα οριστεί από την ΤΕΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι την Δευτέρα 05/05/2014 και ώρα 20.00 στο essdechess@gmail.com.
Επίσης με την δήλωση συμμετοχής τα σωματεία πρέπει να αναφέρουν το όνομα του υπευθύνου και την διεύθυνση του αγωνιστικού χώρου τους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί αγώνων της ΕΣΣΔΕ και της ΕΣΟ.
Επίσης οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην σελίδα της Γ.Γ.Α.

Με ιδιαίτερη τιμή
Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                                              Ο Έφορος αγώνων
Κωνσταντίνος Μπούνιας                                                  Αλέξιος Σπηλιόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.