Μαθητικά Πρωταθλήματα Καλαβρύτων

0
484

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ),  διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία 1) την Πρώτη Φάση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών για την Περιφέρεια των Καλαβρύτων και 2) το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι για το 2018.

Οι Μαθητικοί αγώνες, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΣΠ, ήταν οι Προκριματικοί για την Ημιτελική Φάση που θα γίνει στην Πάτρα  στις 10 (ομαδικό πρωτάθλημα) και 11 Μαρτίου (ατομικό πρωτάθλημα). Η Τελική Φάση των Πανελληνίων Μαθητικών Πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2018. Δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής είχαν όλοι οι Μαθητές Νηπιαγωγείων και τάξεων Δημοτικών, Γυμνασίων και των Λυκείων της Περιφέρειας Καλαβρύτων. Στο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα, δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής είχαν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας-φύλου και Αθλητικού Δελτίου.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με Ελβετικό Σύστημα 5 γύρων την Κυριακή  25 Φεβρουαρίου 2018 στην φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων του εξαιρετικού Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ). Έλαβαν μέρος συνολικά 51 Σκακιστές, με Διευθυντή  Αγώνων το Πρόεδρο του ΣΕΠΟΚΕ Δρ κ. Νικόλαο Ραζή, Επικεφαλή Διαιτητή: τον FA και προπονητή του ΣΕΠΟΚΕ κ. Χαρίλαο Σιέμπο,   Διαιτητές Αίθουσας τους κ. Ρεγγίνα Βασιλάτου,  κ. Ηλία Ερμείδη και ο κ. Θεοδόση Παναγόπουλο (όλοι πιστοποιημένοι Διαιτητές διαμέσου Ειδικών Σεμιναρίων του Παναγιώτη Νικολόπουλου).  Υπεύθυνος Αίθουσας (στήσιμο από την παραμονή των αγώνων) ήταν ο κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος, με Επιτροπή Ενστάσεων (που δεν χρειάστηκε να επέμβει) τους Θεόδωρο Χαλμούκη, Βασιλική Πριονά, Σωτήριο Πεντζιά

Βραβεύσεις: Παρουσία πολύ κόσμου (άνω των 120 ατόμων, φίλοι του Αθλήματος-συγγενείς-γονείς-κηδεμόνες-τα Μέλη του ΣΕΠΟΚΕ Κυριακή Γεωργιάδου, Γιώργος Τζουμάκης, Σωτηρούλα Ερμείδου κα), αναμνηστικά διπλώματα έλαβαν και οι 51 Αθλητές που αγωνίστηκαν. Ο 1ος νικητής κάθε τάξης  κέρδισε κύπελλο. Μετάλλια έλαβαν ο 2ος και ο 3ος  Μαθητής, καθώς και η 1η  (τουλάχιστον) μαθήτρια κάθε τάξης. Προκρίθηκαν στα Ημιτελικά της Πάτρας, όσοι Μαθητές-τριες συγκέντρωσαν το 51% της βαθμολογίας (3 πόντους).

Στο  ΟΠΕΝ, 1ος κατετάγη Θανάσης Πετρόπουλος, 2ος ο Γιώργος Γιοβάς και 3ος ο Σταύρος Πετρόπουλος (όλοι Αθλητές του ΣΕΠΟΚΕ).

Στα Λύκεια πρώτευσε ο Τέκι Λανάι, με 2ο τον Χαράλαμπο Κοντή (και οι δύο από το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων, Αθλητές του ΣΕΠΟΚΕ), 3ο τον Αλί Χιλλάε από το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων (κάτοικο της Ομάδας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων του ΕΕΣ) και 1ο κορίτσι την  Μαρία Φεϊζουλά ΓΕΛ Καλαβρύτων.

Στους επισυναπτόμενους Πίνακες, φαίνονται οι κατατάξεις των Γυμνασίων, καθώς και οι 17 Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που (με τις επιδόσεις τους) κέρδισαν την συμμετοχή τους στα Ημιτελικά της Πάτρας. Επιπλέον, δικαιούνται συμμετοχή στα Ημιτελικά της Πάτρας 9 Μαθητές Γυμνασίων και 6 Μαθητές Λυκείων. Για ένα μικρό (πληθυσμιακά ) μέρος, το σύνολο των 32 Μαθητών/τριών που δικαιούνται συμμετοχή σε Πανελλήνια Σκακιστική Ημιτελική Φάση, αποτελεί τρανή απόδειξη της προόδου του ζατρικίου στην Περιφέρεια Καλαβρύτων.

Τις απονομές, μεταξύ άλλων, πραγματοποίησαν (σε εξαιρετικά πολιτισμένο κλίμα), οι Ν. Ραζής (Γιατρός Γενικής Ιατρικής), Θεοδόσης Παναγόπουλος (Συνταξιούχος Καθηγητής), Νικόλαος Παπαχριστόπουλος (Δντης ΚΕΔΙΚ), Σωτηρούλα Ερμείδου (Ιδιωτικός Υπάλληλος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ΕΕΣ), Κα Παππασάβα (Εκπαιδευτικός), Θανάσης Πετρόπουλος (Μηχανικός), Γιώργος Γιοβάς (Συνταξιούχος Δάσκαλος).

Την όλη Διοργάνωση στήριξαν οι Travel Zografakis- Φυσιοθεραπευτήριο Χριστόφορου Γεωργίου, Ενοικιαζόμενα Τζόβολος, παραδοσιακή Ταβέρνα Πηγές Πλανητέρου, Super Market Ασπίδα, Πρακτορείο Προπό Τσάφου, Καύσιμα ΕΚΟ, Ταβέρνα Αυλή, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Καλαβρύτων, Ξενώνας Δρυάδες, Cafe΄ bar Διάπλαση, Αθλητικός Όμιλος Σκεπαστού, Ζαχαροπλαστείο Ερμείδης, Fountas Group, Express Service, Εκτυπώσεις Ιδεότυπο, Κέντρο Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων, Σύλλογος Κλειτόριων Αττικής Ο Άγιος Δημήτριος και το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ): χωρίς την βοήθειά τους, η διεξαγωγή των Εκδηλώσεων θα ήταν κατά πολύ δυσκολότερη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ Δρ Ν. Χ. Ραζής, ευχαρίστησε όλες και όλους τόσο για την  εμπιστοσύνη τους όσο και για τα καλά λόγια που εξέφρασαν και έγραψαν στο βιβλίο εντυπώσεων του ΣΕΠΟΚΕ, εξήρε τα θετικά αποτελέσματα που το ζατρίκιο επιφέρει ειδικά στον χαρακτήρα των παιδιών (καθώς και κοινωνία) και ανανέωσε το ραντεβού για την Ημιτελική Φάση που θα γίνει στην Πάτρα  στις 10 (ομαδικό πρωτάθλημα) και 11 Μαρτίου (ατομικό πρωτάθλημα) και την  Τελική Φάση των Πανελληνίων Μαθητικών Πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.