Προκηρύξεις για Κύπελλο, Ανδρών-Γυναικών, Νεανικό

0
549

Φόρμα Δηλώσεων Νεανικά

Οι δηλώσεις στα νεανικά μέχρι τώρα

Φόρμα Δηλώσεων Ατομικό Ανδρών Γυναικών

Οι δηλώσεις στο Ατομικό Ανδρών Γυναικών μέχρι τώρα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ε.Σ.Σ.Π. προκηρύσσει τα προκριματικά του ατομικού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών για το 2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1ος γύρος  Πέμπτη 30-04-2015

2ος γύρος  Παρασκευή 01-05-2015

3ος γύρος  Σάββατο 02-05-2015

4ος γύρος  Κυριακή 03-05-2015

5ος γύρος  Δευτέρα 04-05-2015

6ος γύρος  Τρίτη 05-05-2015

7ος γύρος  Τετάρτη 06-05-2015

Ώρα έναρξης   17.00

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Επιμελητήριο Αχαΐας Μιχαλακοπούλου 58 Πάτρα

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές με θεωρημένο δελτίο που ανήκουν σε σωματείο της Ε.Σ.Σ.Π.

Αθλητές εκτός ΕΣΣΠ δικαιούνται τα έπαθλα αλλά όχι την πρόκριση.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ελβετικό 7 γύρων.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση :

1. Διεθνές έλο ( ELO FIDE 4ος 2015 )

2. Ελληνικό έλο ( ELO ΕΣΟ 1ου εξαμήνου 2015 )

3. Αριθμός μητρώου ΕΣΟ ( προηγείται ο αρχαιότερος )

ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ  μεταξύ των ισόβαθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα   Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και 30 λεπτά ακόμα μετά την 40η κίνηση για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη (30″) χρόνου σκέψης.

Σκακιστής-στρια που δεν είναι παρών 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων μηδενίζεται καιαποβάλλεται από την διοργάνωση.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια της παρτίδας.

Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας κάτω από τις 30 κινήσεις.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Οι διαιτητές θα οριστούν από την Τ.Ε.Δ.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενάντια σε απόφαση Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ε.Σ.Ο. και κατατίθεται ΕΓΓΡΑΦΩΣ στον διευθυντή αγώνων ή στον επικεφαλή διαιτητή μαζί με παράβολο 90 € έως και 30 λεπτά μετά την λήξη του γύρου.  Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται.

Επιτροπή ενστάσεων η μόνιμη επιτροπή της Ε.Σ.Σ.Π.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ / ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Διευθυντής Αγώνων: Το ΔΣ της ΕΣΣΠ.

Επικεφαλής Διαιτητής: Θα οριστεί από την ΤΕΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής και γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 29/4/2015  και ώρα 21.00 εγγράφως μέσω ειδικής φόρμας που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ  www.essp.gr (Φόρμα Δηλώσεων Ατομικό Ανδρών Γυναικών)

Η επιβεβαίωση των συμμετοχών θα γίνει την 30/04/2015 από τις 16.00 έως τις 16.45.

Όσοι αθλητές κάνουν επιβεβαίωση μετά τις 16.45 θα αγωνιστούν στον 2ο γύρο.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 20 ευρώ και κατατίθεται στην γραμματεία πριν την έναρξη των αγώνων.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ/ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ/ΕΠΑΘΛΑ

Μετάλλια στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες.

Ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα σωματείου της ΕΣΣΠ προκρίνονται για την επόμενη φάση του ανοιχτού πρωταθλήματος Ελλάδος.

Επίσης θα κατανεμηθούν χρηματικά έπαθλα ως εξής :

1ος γενικής     250 ευρώ

2ος γενικής     150 ευρώ

3ος γενικής     100 ευρώ

1η γυναίκα     100 ευρώ

Με την προϋπόθεση ότι έχουμε την συμμετοχή πέντε γυναικών.

Εάν οι συμμετοχές των γυναικών είναι λιγότερες από πέντε τότε τα χρηματικά έπαθλα κατανέμονται ως εξής:

1ος γενικής     300 ευρώ

2ος γενικής     180 ευρώ

3ος γενικής     120 ευρώ

Σε περίπτωση κατάκτησης 2 επάθλων ο νικητής δικαιούται μόνο το μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ, αθλητής που δεν είναι παρόν στην τελετή λήξης δεν δικαιούται το μετάλλιο, ούτε το προνόμιο της πρόκρισης και μεταβιβάζεται στον αμέσως επόμενο της κατάταξης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη τους κανονισμούς αγώνων της ΕΣΣΠ και της ΕΣΟ αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Με ιδιαίτερη τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Διαμάντης

Ο Γενικός Γραμματέας

Ειρήνη Μουζακιώτη

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2015
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ε.Σ.Σ.Π. προκηρύσσει το Διασυλλογικό κύπελλο Ελλάδος για το 2015.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία της ΕΣΣΠ με μία ομάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ημέρες και ώρες των αγώνων ορίζονται :

1ος γύρος,                   Κυριακή        26 / 04 / 2015, ώρα 11.00

2ος γύρος,                   Κυριακή         3 / 05 / 2015,ώρα 11.00

3ος γύρος,                   Κυριακή         10 / 05 / 2014, ώρα 11.00

ΤΕΛΙΚΟΣ,                  Κυριακή        17 / 05 / 2015, ώρα 11.00

Κατόπιν συμφωνίας και των δύο ομάδων η ώρα διεξαγωγής της μεταξύ τους αναμέτρησης μπορεί να αλλάξει με την προϋπόθεση ότι πρέπει να γίνει εντός του διαστήματος Τετάρτη πριν τον αντίστοιχο γύρο έως και Κυριακή μία μέρα μετά τον γύρο. (π.χ 1ος Γύρος  από 7/5 έως 11/5). Για να θεωρηθεί έγκυρη η αλλαγή θα πρέπει και οι δύο ομάδες να ενημερώσουν με e-mail την ΕΣΣΠ (esspchess@gmail.com)  τουλάχιστον μία μέρα πριν από την ημέρα που θα διεξαχθεί ο αγώνας

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ

Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

Όλα τα σωματεία ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό ή αλλοδαπό σκακιστή η δήλωση του οποίου θα γίνεται μέχρι την 22/04/2015.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΟ (8/7/2000) ορίζονται παράβολα συμμετοχής ανά αγωνιστική περίοδο, για τους αλλοδαπούς μη κοινοτικούς σκακιστές που υπάγονται στην παραπάνω παράγραφο σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο βαθμό αξιολόγησής τους στους διεθνείς πίνακες της FIDE ως εξής:

ΕΛΟ FIDE ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Μέχρι 2400 90 Euro
2401-2500 120 Euro
2501-2600 150 Euro
2601-2700 180 Euro
2701-2800 210 Euro
κ.ο.κ.

Του παραπάνω παραβόλου εξαιρούνται οι αλλοδαποί που σύμφωνα με τους πίνακες της FIDE ανήκουν στην δύναμη της Ε.Σ.Ο. και αγωνίζονται με την Ελληνική σημαία.

Μη εμπρόθεσμη καταβολή του παραβόλου αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής του αλλοδαπού σκακιστή.

Η συμμετοχή σε ομαδικούς αγώνες αλλοδαπών σκακιστών κοινοτικών ή μη δεσμεύει τα σωματεία μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις της ΕΣΟ.

ΧΡΩΜΑΤΑ

Η ομάδα που παίζει “εντός έδρας” έχει τα λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα και η ομάδα “εκτός έδρας” έχει τα λευκά στη 2η και 4η σκακιέρα αντίστοιχα.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης 90 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και 30 λεπτά ακόμα για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30″) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής- στρια που δεν προσέλθει εντός 30 λεπτών από την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων μηδενίζεται.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 30 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίδει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Στον πρώτο γύρο οι ομάδες “εντός έδρας” καθορίζονται με κλήρωση. Στους επόμενους γύρους ακολουθείται διαδικασία εξισορρόπησης χρωμάτων στην πρώτη σκακιέρα όπως στο Ελβετικό σύστημα. Σε περίπτωση ίδιας διαδοχής χρωμάτων διενεργείται κλήρωση.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Η ομάδα που προκρίθηκε στον επόμενο γύρο πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιήσει με έγγραφο ή e-mail στον διευθυντή αγώνων το αποτέλεσμα του αγώνα ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Παράλειψη τέτοιας έγγραφης ειδοποίησης αποτελεί ΛΟΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ από την κλήρωση του επόμενου γύρου.

Ο τελικός νικητής ανακηρύσσεται κυπελλούχος ΕΣΣΠ και θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ την Κυριακή 31/05/2015 την ΠΣ Περιστερίου στην Αθήνα.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

Η κλήρωση του πρώτου γύρου θα γίνει την Δευτέρα 20/04/2015 και ώρα 20.30 στο Καφέ ΜΕΛΙ

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Οι διαιτητές θα ορίζονται από το γηπεδούχο σωματείο το οποίο φέρνει την αποκλειστική ευθύνη της αμοιβής τους.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗ.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενάντια σε απόφαση Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ε.Σ.Ο. και κατατίθεται ΕΓΓΡΑΦΩΣ στον διευθυντή αγώνων μαζί με παράβολο 90 €. Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται.

Επιτροπή ενστάσεων η μόνιμη επιτροπή της Ε.Σ.Σ.Π.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ / ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Διευθυντής Αγώνων: Διαμάντης Νικόλαος

Ο επικεφαλής διαιτητής θα οριστεί από την ΤΕΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι την Δευτέρα 20/04/2015 και ώρα 20.00 στο esspchess@gmail.com.

Επίσης με την δήλωση συμμετοχής τα σωματεία πρέπει να αναφέρουν το όνομα του υπευθύνου και την διεύθυνση του αγωνιστικού χώρου τους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί αγώνων της ΕΣΣΠ και της ΕΣΟ.

Με ιδιαίτερη τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Διαμάντης Ειρήνη Μουζακιώτη

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2015
(ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ε.Σ.Σ.Π. προκηρύσσει τα προκριματικά του ατομικού πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων έως 16 ετών για το 2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

1ος γύρος  Τρίτη 14-04-2015

2ος γύρος  Τετάρτη  15-04-2015

3ος γύρος  Πέμπτη  16-04-2015

4ος γύρος  Παρασκευή  17-04-2015

5ος γύρος  Σάββατο   18-04-2015

Ώρα έναρξης   17.00

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ο χώρος αγώνων ορίζεται η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Porto Rio στην παραλία του Ρίου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές με θεωρημένο δελτίο που ανήκουν σε σωματείο της Ε.Σ.Σ.Π. και γεννημένοι από 01/01/1999 και μετά.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί χωρισμένο σε κατηγορίες ως εξής:

Για τα αγόρια:

1. Αγόρια 8 ετών (γεννημένοι από 01/01/2007 και μετά)

2. Αγόρια 10 ετών (γεννημένοι από 01/01/2005 και μετά)

3. Αγόρια 12 ετών (γεννημένοι από 01/01/2003 και μετά)

4. Αγόρια 14 ετών (γεννημένοι από 01/01/2001 και μετά)

5. Αγόρια 16 ετών (γεννημένοι από 01/01/1999 και μετά)

Αν μια κατηγορία δεν συμπληρωθεί με 4 άτομα τότε με απόφαση του διευθυντή αγώνων θα ενσωματώνεται στην αμέσως προηγούμενη ή επόμενη κατηγορία.

Για τα κορίτσια:

1. Κορίτσια 8 ετών  (γεννημένοι από 01/01/2007 και μετά)

2. Κορίτσια 10 ετών (γεννημένοι από 01/01/2005 και μετά)

3. Κορίτσια 12 ετών (γεννημένοι από 01/01/2003 και μετά)

4. Κορίτσια 14 ετών (γεννημένοι από 01/01/2001 και μετά)

5. Κορίτσια 16 ετών (γεννημένοι από 01/01/1999 και μετά)

Αν μια κατηγορία δεν συμπληρωθεί με 4 άτομα τότε με απόφαση του διευθυντή αγώνων θα ενσωματώνεται στην αμέσως προηγούμενη ή επόμενη κατηγορία.

Ελβετικό 5 γύρων.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση :

1. Διεθνές έλο ( ELO FIDE Απριλίου 2015 )

2. Ελληνικό έλο ( ELO ΕΣΟ 1ου εξαμήνου 2015 )

3. Αριθμός μητρώου ΕΣΟ ( προηγείται ο αρχαιότερος )

ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Για ελβετικό σύστημα

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

Για σύστημα πουλ

α) Αποτέλεσμα του τουρνουά ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

β) Το κριτήριο σόνεμπορν-μπέρκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα)..

γ) Αριθμός νικών.

δ) Νίκες με τα μαύρα.

Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα γίνει διπλός αγώνας μπαράζ  μεταξύ των ισόβαθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα   Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη (30″) χρόνου σκέψης.

Σκακιστής-στρια που δεν είναι παρών 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων μηδενίζεται και αποβάλλεται από την διοργάνωση.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη την διάρκεια της παρτίδας.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Οι διαιτητές θα οριστούν από την Τ.Ε.Δ.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενάντια σε απόφαση Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ε.Σ.Ο. και κατατίθεται ΕΓΓΡΑΦΩΣ στον διευθυντή αγώνων ή στον επικεφαλή διαιτητή μαζί με παράβολο 90 € έως και 30 λεπτά μετά την λήξη του γύρου.  Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται.

Επιτροπή ενστάσεων η μόνιμη επιτροπή της Ε.Σ.Σ.Π.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ / ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Διευθυντής Αγώνων: Σπηλιόπουλος Αλέξιος

Επικεφαλής Διαιτητής: Θα οριστεί από την ΤΕΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής και γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 13/04 και ώρα 21.00 εγγράφως μέσω ειδικής φόρμας που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ  www.essp.gr (Φόρμα Δήλωσης Νεανικά)

Η επιβεβαίωση των συμμετοχών θα γίνει την 14/04/2015 από τις 16.00 έως τις 16.45.

Όσοι αθλητές κάνουν επιβεβαίωση μετά τις 16.45 θα αγωνιστούν στον 2ο γύρο.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 10 ευρώ και κατατίθεται στην γραμματεία πριν την έναρξη των αγώνων.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ/ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Mετάλλια στους 3 πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας.

Επιπλέον ο πρώτος του κάθε πρωταθλήματος προκρίνεται για τα τελικά πανελλήνια νεανικά.

Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ, αθλητής που δεν είναι παρόν στην τελετή λήξης δεν δικαιούται το μετάλλιο, ούτε το προνόμιο της πρόκρισης και μεταβιβάζεται στον αμέσως επόμενο της κατάταξης.

ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Δεν γίνονται δεκτές για κανένα λόγο.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη τους κανονισμούς αγώνων της ΕΣΣΠ και της ΕΣΟ αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

Με ιδιαίτερη τιμή

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Διαμάντης

Η Γενική Γραμματέας

Ειρήνη Μουζακιώτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.