Πρακτικά Γ.Σ. 15-11-2014

0
325

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Ε.Γ.Σ. ΕΣΣΠ – 15/11/2014

Συστήθηκε σήμερα ημέρα Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2014, επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΣΣΠ, με θέμα τις συμπληρωματικές εκλογές για την αναπλήρωση δύο θέσεων στο Διοικητικό συμβούλιό της, ύστερα από πρόσκληση αυτού. Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των Σωματειών:

– Ακαδημία Των Σπορ,  Αλέξης Σπηλιόπουλος

– Ακαδημία Πέλοπος Πατρών,  Διαμάντης Νίκος

– Προμηθέας,  Μακρίδης Στάθης

– Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου,  Τζότζολής Χράλαμπος

– Ένωση Σκακιστών Αιγιαλείας,  Χριστόπουλος Γεώργιος

– Ναυταθλητική Ένωση Πατρών,  Καραμαλής Γεώργιος

– Πατραϊκός Σύλλογος Σκακιστών,  Λεβεντέλη Πέαναγιώτα

– Σκακιστική Ακαδημία Πύργου,  Παπαδόπουλος Θεόδωρος

– Σ.Ε.Π.Ο.Καλαβρύτων,  Γιαννέλου Σοφία

– Σκακιστικός Όμιλος Πατρών,  Αλεξάνδρου Αναστάσιος

– Σ.Ο. Ρίου «Ο Άγ. Γεώργιος»,  Γεωργόπουλος Γεώργιος

– Ακαδημία Αγ. Βασιλείου,  Κουλουμπής Γρηγόριος

1ο θέμα: Εκλογή Προεδρείου ΓΣ, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Διαμάντης, αυτοπροτάθηκε για τη θέση του Γραμματέως και ο Αντιπρόεδρος αυτού κύριος Αλέξης Σπηλιόπουλος προτάθηκε για τη θέση του Προέδρου. Το Σώμα αποδέχθηκε τις προτάσεις ομόφωνα και ξεκίνησε η διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης πρότεινε για την Εφορευτική επιτροπή την κυρία Γιαννέλου και τον κύριο Παπαδόπουλο, οι οποίοι έγιναν αποδεκτοί ομόφωνα.

2ο θέμα: Τοποθετήσεις Εκπροσώπων και υποψηφίων, Εκλογές

Ο Πρόεδρος της Συνελεύσεως κάλεσε τους Εκπροσώπους να τοποθετηθούν και στη συνέχεια τους υποψηφίους. Το λόγο ζήτησαν με σειρά προτεραιότητας οι κύριοι: Κουλουμπής, Γεωργόπουλος και Αλεξάνδρου.

Κουλουμπής: Με παρουσία 12 εκ των 13 Σωματείων, θεωρώ ότι είναι νίκη της Ένωσης, καθώς είναι ίσως η υψηλότερη προσέλευση των τελευταίων ετών. Η υποψηφιότητα του γιού μου Γεράσιμου είναι ενωσιακή, όπως άλλωστε είναι και το υπάρχον συμβούλιο. Το 2016 όμως, η συμπεριφορά του Αγίου Βασιλείου θα  είναι σωματειακή, σε περίπτωση που δω ότι το ΔΣ της ΕΣΣΠ δε συνεχίσει να λειτουργεί όπως τώρα, αλλά σωματειακά. Όσοι δε ψηφίσουν μονοκούκι, θα με βρούν απέναντι. Για τη διασφάλιση αυτού, προτείνω αλλαγή του Καταστατικού, ώστε να υπάρξει μόνιμη εκπροσώπηση των νομών Ηλείας και Αιτωλοακαρανίας στο συμβούλιο. Υπάρχουν δε εκλεγμένοι στο συμβούλιο που υπολειτουργούν και αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Γεωργόπουλος: α) Η Γραμματεία του Διοικητικού Συμβουλίου υπολειτουργεί, διότι δεν πήγε e-mail στα Σωματεία, για τη Γενική Συνέλευση. Αυτά πρέπει να βελτιωθούν. Δεν έχει  επίσης, αναρτηθεί στο site η λίστα εκπροσώπων. β) Πρέπει η Ένωση να αρχίσει να επικοινωνεί με τα Σωματεία, γιατί αμφιβάλω αν επικοινωνεί. γ) Αυτά τα περί «απέναντι» Γρηγόρη, πρέπει να εκλείψουν. Το συμβούλιο θα κάνει τη δουλειά του και θα κριθεί, όταν έρθει η ώρα. Γι’  αυτό γίνονται οι εκλογές.

Αλεξάνδρου: Ο Αλεξόπουλος είναι δικαιολογημένος που απουσιάζει, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοι, ως εξής:

Καραμαλής: Θέλω να υπενθυμίσω σε όσους χρειάζεται, αυτό που προσωπικά θεωρώ αυτονόητο και έδειξα απο την προηγούμενη παρουσία μου στο συμβούλιο. Η ένωση αποτελεί εργαλείο του αθλήματος και όχι σωματειακό. Οσοι προσπαθήσουν να την χρησιμοποιήσουν για τον μικρόκοσμο τους θα με βρουν αντιμέτωπο και για αυτό δεσμεύομαι ακόμα και αν πρόκειται για τον εαυτό μου.

Κουλουμπής: Τα περί «απέναντι» που είπε ο πατέρας μου είναι του συλλόγου, εδώ είμαστε Ένωση. Ως Ένωση έχουμε να προστατέψουμε τα Σωματεία και να διεκδικούμε για αυτά, καθώς υπάρχουν Σωματεία που βρίσκονται στην Α’ Εθνική κατηγορία, που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν και άλλα που προσπαθούν να μπουν σε αυτή. Θεωρώ λοιπόν ότι έχουμε περιθώριο βελτίωσης.

Τζότζολής: Νομίζω ότι στο θέμα της προβολής πρέπει να κάνει βήματα η Ένωση. Και πρέπει να δίνεται προσοχή και στην περιφέρεια.

Καθώς δεν υπήρξαν δευτερολογίες, ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στην Εφορευτική Επιτροπή, η οποία μοίρασε τα ψηφοδέλτια και έλαβε υπογραφές από κάθε Εκπρόσωπο που ψήφισε.

Σύμφωνα με την Έκθεσή της, η οποία κατατέθηκε στη Γραμματεία του ΔΣ, οι υποψήφιοι έλαβαν:

– Τζότζολης 6 ψήφους (πρώτος βάσει κλήρωσης),

– Καραμαλής 6 ψήφους (δεύτερος βάσει κλήρωσης),

– Αλεξόπουλος 6 ψήφους (τρίτος βάσει κλήρωσης),

– Κουλουμπής 4 ψήφους.

Ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της Συνελεύσεως. Το παρόν θα γραφεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΠ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΣ
Σπηλιόπουλος Αλέξης Διαμάντης Νίκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.