Πρακτικό 2ο 3/4/2011

0
329

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2ο 2011

Παρόντες: εκπρόσωποι δέκα Σωματείων.

Συνήλθε σήμερα Κυριακή 3 Απριλίου στην Πάτρα, η δεύτερη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Έ.Σ.Σ.Π. για το 2011, στην έδρα της, σύμφωνα με τη σύγκλισή της από το Διοικητικό Συμβούλιο. Μοναδικό θέμα προς συζήτηση και απόφαση, η πρόταση διαγραφής του Α.Σ. Αιγίου από Μέλος της Ένωσης.

Πρόεδρος της Συνελεύσεως ψηφίστηκε ο κύριος Σπηλιόπουλος Αλέξης και Γραμματέας της ο κύριος Διαμάντης Νίκος.

Ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κύριο Παυλίδη.

Παυλίδης Δ. (Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Σ.Σ.Π.): Αφού ανέγνωσε και ανέλυσε την επιστολή για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου, κατέληξε με τα εξής συμπεράσματα, απευθυνόμενος στον κύριο Μπούνια «είναι ντροπή Κώστα να γράφεις τέτοιους χαρακτηρισμούς για το συμβούλιο στο οποίο ανήκεις, γιατί είμαστε και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί!», «Δεν ρώτησες που πήγαν τα χρήματα από τα παράβολα και γιατί ήταν αναγκαία η απόφαση αυτή».

Μπούνιας Κ. (Πρόεδρος Α.Σ.Ο. Αιγίου και Μέλος Δ.Σ. Ε.Σ.Σ.Π.): «Είχαμε πει από πέρυσι ότι δε θα βάλουμε παράβολο στα σχολικά. Φέτος αρχικά είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να μην μπει παράβολο και ενημέρωσα τα σχολεία για αυτό. Όμως ξαφνικά βλέπω στην προκήρυξη ότι αποφασίσατε να βάλετε παράβολο και θεώρησα ότι έπρεπε να διαχωρίσω τη θέση μου». «Χαράτσι είναι όταν εγώ έχω εκτεθεί στα σχολεία. Επειδή όμως είπες ότι προσέβαλα εσάς, έκανα έγγραφο διόρθωσης και το διαβάζω (κατατέθηκε στο Γραμματέα)». «Θεωρώ ότι έληξε το θέμα».

Παρέμβαση Παυλίδη: «Ο Περιφερειακός Διευθυντής έστειλε την προκήρυξη στα σχολεία».

Σιέμπος Κ.: «Δεν αναφέρθηκε το ψέμα του, ότι γράφει στην επιστολή ότι είναι μέλος της Πανελλήνιας Σχολικής Επιτροπής!». «Επιπλέον, έστειλε e-mail στα σχολεία πριν! από την προκήρυξη της Ένωσης».

Γεωργόπουλος Γ.: «Όταν πάρθηκε η απόφαση Δ.Σ. για το παράβολο ήταν παρών;» «Όταν διάβασε την απόφαση στο site, έστειλε κάποια διαμαρτυρία;» «Και πέρυσι υπήρξε απόφαση για παράβολο, εκτός εάν βρίσκονταν χορηγοί.» «Δεν ήρθε ποτέ ο κύριος Μπούνια να διαιτητεύσει τζάμπα σε κάποια διοργάνωση της Ένωσης, ούτε ενημέρωσε τα 63 σχολεία της περιοχής του “Γιατί η Ένωση δεν έχει λεφτά στο ταμείο της!”».

Παυλίδης Δ.: «Τα μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ.Ο. Αιγίου είναι ενημερωμένα για την επιστολή αυτή και το περιεχόμενό της;»

Γεωργόπουλος Γ.: «Και γιατί δεν ήρθε ποτέ αυτή η επιστολή προς τα σκακιστικά όργανα;»

Σπηλιόπουλος Αλ.: «Δεν είστε δημοκράτες στο σύλλογό σου, δεν έκανες διαμαρτυρία για το παράβολο».

Πολυβίου Αν.: «Δεν είχαμε χρήματα για τη διοργάνωση. Βρέθηκαν διαιτητές δωρεάν; Βρέθηκαν χορηγίες; Άρα, ήταν μια υποχρεωτική κίνηση του Δ.Σ. μα ορίσει παράβολο. Το Σωματείο σου Κώστα έκανε κάποια πρόταση; Η κίνηση αυτή (της επιστολής) είναι τουλάχιστον επιπόλαια».

Διαμάντης Ν.: «Θεωρώ απόλυτη κοροϊδία τη νέα επιστολή. Δεν ζητήσαμε διόρθωση κειμένου, αλλά διόρθωση της θέσης σου Κώστα.»

Γεωργόπουλος Γ.: «Αν είσαι μέλος μιας επιτροπής, που επί 7μηνο δεν γνωρίζεις ότι είσαι, τότε δεν είσαι!» «Γιατί δεν το έστειλες στο όργανο το e-mail;»

Αλεξάνδρου Α.: «Με πείραξε κυρίως το “εκμεταλλευόμαστε” που χρησιμοποίησε στην επιστολή του και θέλω να ανακαλέσει δημοσίως».

Κουλουμπής Γρ.: «Μέσες άκρες, δικαιώνεται η προσωπική μου στάση, καθώς δικαιώθηκα και όταν ο Μπούνια ήθελε να φτάσει για την επιστολή του Αλεξάνδρου μέχρι μηνύσεων». «Θεωρώ υγιές να παίζουμε τις μπουνιές εδώ μέσα κι έξω να είμαστε σοβαροί.» «Όλοι έχουμε υπάρξει υπεύθυνοι για ντροπιαστικά πράγματα. Αν ανατρέξουμε σε άρθρα θα βρεθούμε σε αδιέξοδο, καθώς στο Καταστατικό της Ομοσπονδίας δεν υπάρχει “λόγω χρέους” διαγραφή. Απορρίπτω το λόγω μίσους, πολλά έχει κάνει ο Μπούνιας, αλλά όχι αυτό. Εκτιμώ δε το Γιώργο, ό,τι και να γίνει».

«Ας ανακαλέσει και με προηγούμενη ημερομηνία! Η Ένωση είναι δεδομένο ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατό κι ας μην το καταλαβαίνει ο Κώστας. Οι συμμετοχές έδειξαν ότι ο κόσμος αποδέχθηκε το παράβολο. Δεν ήταν χαράτσι, παράβολο ήταν. Ο Κώστας έκανε κάτι παραπάνω από ό,τι έπρεπε, κακό δεν έκανε, 63 άνθρωποι το διάβασαν. Τα προβλήματα ξεκινάνε από τη δημοσίευση, στην Πελοπόννησο την Τετάρτη από τη Λαμία, την Παρασκευή από το Αίγιο.» «Για ένα θέμα διαγραφής δεν υφίσταται, εφόσον ανακαλέσει εγγράφως.»

Σιέμπος Κ.: «Μόνο το σωματείο του Αιγίου δε βοήθησε. Γιατί;»

Κουλουμπής Γρ.: «Μπορεί να μην μπορούσε να στείλει υλικό;»

Γεωργόπουλος Γ.: «Καλεί να μην παίξουν στο Ατομικό, έτσι μποϊκοτάρει μια διοργάνωση!» «Και στη δημοσίευση με πείραξε ότι ξαφνικά κάποιοι είναι ηθικοί και οι άλλοι τι είμαστε;»

Διαμάντης Ν.: «Ξεχάσατε ότι είμαστε εδώ για μια πράξη που έκανε μέλος μας και όχι για να αιτιολογήσουμε την απόφαση Δ.Σ.»

Σπηλιόπουλος Αλ.: «Είμαστε εδώ διότι το σωματείο σου Κώστα υπονομεύει το όργανο της Ένωσης και το έργο της. Υπερπηδάς το όργανο της Σχολικής Επιτροπής, το αναγνωρίζεις αυτό;»

Μπούνιας Κ.: «Είμαι μέλος της.»

Καραμαλής Γ.: «Ή αναγνωρίζουμε κανόνες και τους τηρούμε ή ενημερώστε με να μη συμμετάσχω.»

Πολυβίου Αν.: «Δίκιο έχει ο Τάσος και ο Γιώργος, αλλά να δώσουμε μια ευκαιρία στον Κώστα.»

Πρόταση Πολυβίου: «Να γράψει τώρα μια επιστολή και να την υπογράψει, ως Α.Σ.Ο. Αιγίου.» Υπερψηφίστηκε με 6 υπέρ και 4 κατά. Η επιστολή γράφτηκε παρουσία του κυρίου Παυλίδη και θα σταλεί στα σχολεία της περιοχής Αιγιαλείας και στα μέλη της Ένωσης.

Κατόπιν τούτου, ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της Συνελεύσεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.